V Turniej Kulinarny „Alchemia i Amory w Kuchni”

Извините, этот техт доступен только в “Polski”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie

 V Konkurs dla szkół gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni”.

9.00 – Przywitanie gości;

9.30 – Rozpoczęcie Turnieju walentynkowego dla szkół gastronomicznych “Alchemia i Amory w Kuchni”;

W tym roku królować będzie przystawka zimna lub ciepła z dużych krewetek. Danie        główne składać będzie się z sandacza z batatem i szpinakiem. Deser to inwencja własna          uczestników uwzględniająca menu walentynkowe z użyciem wiśni i czekolady.

12.00 – Prezentacja potraw

15.00 – Podsumowanie turnieju i wręczenie nagród;

9.30 – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie

Pokazy szefów kuchni i warsztaty kulinarne „Przez żołądek do serca”

 9.45 –  Pokaz wyrabiania czekolady „Akademia Czekolady CALLEBAUT” Michał Kleiber

10.00 –  „Aranżacje stołów Walentynkowych”  – konkurs dla uczniów i pokaz dekoracji

10.30 – I wejście Iglotex pokaz przystawek  „Owoce morza”

11.15 – Pokazy barmańskie „Miksologia drinków”– Piotr Drzewudzki

12.00Pokaz kulinarny szkoleniowca Akademii Kulinarnej Studia „A” z Torunia Michała Żulewskiego

12.45 Pokaz kulinarny szefa Bistro Chlebem i Solą w Chełmnie Michała Lorbieckiego

13.30– II wejście Iglotex