Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie
V Konkurs dla szkół gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni”.
9.00 – Przywitanie gości;
9.30 – Rozpoczęcie Turnieju walentynkowego dla szkół gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni”;
W tym roku królować będzie przystawka zimna lub ciepła z dużych krewetek. Danie główne składać będzie się z sandacza z batatem i szpinakiem. Deser to inwencja własna uczestników uwzględniająca menu walentynkowe z użyciem wiśni i czekolady.
12.00 – Prezentacja potraw
15.00 – Podsumowanie turnieju i wręczenie nagród;
9.30 – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie
Pokazy szefów kuchni i warsztaty kulinarne „Przez żołądek do serca”
9.45 – Pokaz wyrabiania czekolady „Akademia Czekolady CALLEBAUT” Michał Kleiber
10.00 – „Aranżacje stołów Walentynkowych” – konkurs dla uczniów i pokaz dekoracji
10.30 – I wejście Iglotex pokaz przystawek „Owoce morza”
11.15 – Pokazy barmańskie „Miksologia drinków”– Piotr Drzewudzki
12.00 – Pokaz kulinarny szkoleniowca Akademii Kulinarnej Studia „A” z Torunia Michała Żulewskiego
12.45 – Pokaz kulinarny szefa Bistro Chlebem i Solą w Chełmnie Michała Lorbieckiego
13.30– II wejście Iglotex