V Turniej Kulinarny „Alchemia i Amory w Kuchni”

Sorry, this entry is only available in Polish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie

 V Konkurs dla szkół gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni”.

9.00 – Przywitanie gości;

9.30 – Rozpoczęcie Turnieju walentynkowego dla szkół gastronomicznych “Alchemia i Amory w Kuchni”;

W tym roku królować będzie przystawka zimna lub ciepła z dużych krewetek. Danie        główne składać będzie się z sandacza z batatem i szpinakiem. Deser to inwencja własna          uczestników uwzględniająca menu walentynkowe z użyciem wiśni i czekolady.

12.00 – Prezentacja potraw

15.00 – Podsumowanie turnieju i wręczenie nagród;

9.30 – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie

Pokazy szefów kuchni i warsztaty kulinarne „Przez żołądek do serca”

 9.45 –  Pokaz wyrabiania czekolady „Akademia Czekolady CALLEBAUT” Michał Kleiber

10.00 –  „Aranżacje stołów Walentynkowych”  – konkurs dla uczniów i pokaz dekoracji

10.30 – I wejście Iglotex pokaz przystawek  „Owoce morza”

11.15 – Pokazy barmańskie „Miksologia drinków”– Piotr Drzewudzki

12.00Pokaz kulinarny szkoleniowca Akademii Kulinarnej Studia „A” z Torunia Michała Żulewskiego

12.45 Pokaz kulinarny szefa Bistro Chlebem i Solą w Chełmnie Michała Lorbieckiego

13.30– II wejście Iglotex